De Veldruiters

Bixie zomerkamp 2021

Paardrijden is voor jong en oud en draait allemaal om plezier. Daarom hebben enkele ouders van de Veldruiters in Angeren het initiatief genomen om ook voor de allerjongste ruiters een tweedaags Bixie zomerkamp te organiseren.

De 7 dames startten op zaterdag met een spring clinic van Bianca Hol in de binnenbak. Er werd enthousiast gesprongen over hindernissen. Net even anders dan anders, van struiken tot buizenconstructie. Sommigen sprongen wel 60 cm hoog. Daarna smullen van de BBQ en overnachten in een tent in de schuur bij Bram en Marleen.

Na een ontbijt met croissantjes hebben de ruiters en paarden genoten van een buitenrit van meer dan 6 kilometer door een prachtig stukje natuur in de achtertuin van Angeren. Het weer werkte goed mee. 20 Graden, een stevige wind en droog. Ze stapten onderlangs de dijk en door de polder. En iedereen heeft haar paard er goed doorheen geloodst. Smalle paden, overhangende takken, oneffen paden, voorbijkomende honden en hardlopers, rijtuigjes, waterplassen en een stukje over de verharde weg met auto’s die langs je heen suizen. Ze hebben gestapt en gedraafd en soms een klein stukje gegaloppeerd. En ondertussen je meest fotogenieke glimlach tevoorschijn toveren omdat de fotograaf overal opnieuw opdook. Knap gedaan meiden! Het broodje knakworst ging er wel in. Het zomerkamp werd afgesloten met een bingo, een schminkfestijn en het maken van een spijkerschilderij. Volgend jaar weer!

Foto’s

Hans Gerichausen
www.sportfotoangeren.nl